Topul aplicatiilor mobile pentru traduceri

Fie ca iti doresti sa inveti o limba straina, ai nevoie sa comunici cu o persoana dintr-o alta tara, pleci in vacanta si trebuie sa comnici pentru a te putea descurca ori ai de realizat anumite traduceri, tehnologia este de partea ta și te ajuta în toate aceste lucruri pe care le ai de facut. Astfel, cu ajutorul aplicatiilor inteligente poti traduce cuvinte scrise, înregistrări audio sau texte fotografiate folosindu-te de camera  foto a telefonului tau. Care sunt aceste aplicatii minune? Citeste in continuarea pentru a afla.

Google Translate

Toata lumea a auzit de Google Translate, aplicatia care ne-a ajutat pe toti la un moment dat in viata. Aceasta aplicatie poate traduce orice fel de text tiparit sau inregistrat vocal, dar, si textele sub forma de imagine pe care le realizezi folodindu-te de camera foto. Google Translate este o adevarata minune, mai ales atunci cand te afli in tari straine si ai nevoie sa intelegi repede textele afisate pe anumite indicatoare. Pentru a traduce cu ajutorul aplicatiei texte sub forma de imagine trebuie sa intri in Google Play sau App Store, sa descarci si sa instalezi aplicatia, sa alegi limba din care se face traducerea si limba in care vrei sa se faca traducerea, iar apoi opteaza pentru traducerea instantanee. In cazul in care aceasta nu este afisata, poti alege optiunea Fotografiere si orienteaza camera foto a telefonului mobil spre textul pe care iti doresti sa-l traduci.

Principalele avantaje ale aplicatiei Google Translate:

 • Poti accesa traduceri in 103 limbi
 • Pentru 59 dintre ele aplicatia funcitioneaza si offline
 • Este gratuita
 • Poti traduce texte vocale

Microsoft Translator

Microsoft Translator este o alta aplicatie foarte cunoscuta in ceea ce priveste traducerile. Principalul ei avantaj consta in faptul ca poate intermedia conversatii intre mai multi utilizatori. Prin intermediul acestei aplicatii poti creea un chat si poti selecta limba in care doresti sa fie traduse lucrurile pe care vrei sa le comunici celorlalti utilizatori.

Principalele avantaje ale aplicatiei Microsoft Translator:

 • Ajuta si intermediaza o conversatie in peste 60 de limbi
 • Poti realiza traduceri text sau sub forma de imagine
 • Poate traduce text, voce, fotografii si conversatii in peste 70 de limbi.
 • Poate fi utilizata chiar si offline

Say Hi

Aplicatia Say Hi este un adevarat ajutor atunci cand iti doresti sa inveti o limba noua, sa calatoresti intr-o tara straina sau sa discuti cu persoane straine. Aceasta este destinata cu preponerenta utilizatorilor de iPhone si Kindle. Prin intermediul aplicatiei ai acces la traduceri realizate in peste 90 de limbi si poate fi utilizata in timp real, traducand in timp ce vorbesti.

Principalele avantaje ale aplicatiei Say Hi:

 • Este usor de folosit, avand o interfata simpla si moderna.
 • Poti alege tipul vocii in care se face traducerea: masculina sau feminina
 • Poti seta modul de accelerare sau incetinire a ritmului de vorbire.

Pentru ca exista situatii in care ai nevoie de traduceri rapide, telefonul tau poate suferi unele accidentari. Pentru a-l proteja iti recomandam Huse iphone XS personalizate. 

Cu ajutorul acestor aplicatii comunicarea ta va fi mult mai facila si usoara. Profita de disponibilitatea lor si invata chiar acum o limba noua.