Cum poti face fotografii perfecte pe timp de noapte

Sa realizezi câteva fotografii noaptea, cu ajutorul telefonului mobil, a devenit o activitate mult mai usoara si facila multumita algoritmilor moderni si senzorilor de imagine care sunt din ce in ce mai competitivi si mai profesionali. Marea majoritate a smartphone-urilor nou aparute au prevazut un mod special dedicat pentru fotografia de noapte, astfel ca a devenit destul de ușor sa capturezi imagini frumoase, chiar daca lumina este slaba. Chiar si asa, ai nevoie de câteva sfaturi care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti rezultatele, pe care le regasesti în acest articol.

Evita problemele!

Pentru a stii ce trebuie sa imbunatatesti, trebuie mai întâi sa identifici problemele. Cele mai frecvente lucruri problematice in fotografia de noapte sunt:

  • Lumina scazuta
  • Contrastul puternic
  • Zgomotul camerei foto

Senzorul de imagine este cel mai important aspect al telefonului in ceea ce priveste fotografiile nocturne. Acesta este dispozitivul care are rolul de a capta lumina ce trece prin obiectiv si de a o transforma in imagine. Cu cât aptitudinile si performantele acestuia sunt mai ridicate, cu atât poate primi mai multa lumina. De asemenea, cu cât acest senzor primeste mai multa lumina, cu atât va putea produce imagini cu o claritate mai inalta.

Foloseste o expunere corecta

Expunerea este in legatura directa cu iluminatul si ajusteaza luminiozitatea sau  întunecimea unei imagini. Asadar, daca este lumina, ISO (valoare standard acordata pentru o anume sensibilitate a materialului fotosensibil) este scazut, dar daca lumina este slaba, cum se întâmplă noaptea, sensibilitatea la lumina a senzorului poate fi marita prin cresterea ISO. Astfel, rezultatul obtinut este o imagine mai luminoasa.

Asa cum fiecare camera foto de telefon este diferita, recomandat este sa expriementezi ISO între limitele sale, in lumina puternica, dar si în întuneric.

Foloseste blitul cu atentie

Chiar daca pare a fi o alternativa la indemana, blitul telefonului nu este foarte recomandat de fotografii cu exprienta. Blițul genereaza imagini cu pete, efectul de ochi rosii, culori dure si per total o imagine neplacuta. Chiar si asa, exista câteva metode de a-l adapta, spre exemplu folosind o bucata de hârtie alba peste blit pentru a ameliora lumina. De asemenea, blitul are puterea de a oferi fotografiei un strop de dramatism, atunci când fotografiezi ceva de aproape. Acesta poate evidenția detalii pe care lumina normala nu le releva, având un efect extraordinar.

Tehnologia a evoluat rapid si a facut ca fotografia sa devina un instrument accesibil oricând si pentru oricine. Cu un strop de indemânare, pricepere si exercitiu, poti imortaliza momente si imagini pe care ochiul uman nu le percepe. Recomandarea noastră este să-ți protejezi telefonul cu ajutorul unei huse iphone X personalizate. Din neatentie il poti scapa pe jos atunci cand incerci sa prinzi anumite cadre, iar husa este accesoriul perfect care-l v-a proteja.