Cum alegi telefonul pentru copil si care sunt accesoriile potrivite pentru el

Suntem inconjurati de tehnologie, iar cei mici observa acest lucru si isi doresc sa aiba acces la ea. Sunt impartite parerile in ceea ce priveste varsta la care ar fi indicat ca un copil sa poata avea propriul telefon. Cei mai multi dintre parinti se tem ca nu cumva copilul sa prefere mai mult telefonul decat studiul sau sa ii ignore in detrimentul telefonului.

Dar se poate observa si faptul ca tehnologia ajuta la dezvoltareaa acestuia si accesul la un smartphone este uneori foarte util. Iar daca se observa utilizarea telefonului in mod exagerat se poate crea un program de utilizarea in functie de varsta acestuia.

Criteriile alegerii unui telefon pentru copii

1. Varsta

Acest criteriu ramane mereu la alegerea parintilor, ei stiu varsta ideala la care copilul lor este pregatit sa aiba un smartphone. Desi este destul de greu ca ei sa nu-si doreasca unul pana la varsta de 7 ani, intrucat vor vedea in jurul lor tot timpul oamenii care folosesc telefoane mobile, aceasta ar fi varsta indicata. Inainte de primirea telefonului, un copil trebuie sa inteleaga diferenta dintre jucariile lui si acest gadget, pentru a intelege faptul ca are responsabilitatea ca telefonul sa se pastreze in buna stare. Sigur ca indicat este sa-i achizitionezi o husa pentru ca telefonul lui sa se pastreze in siguranta, indiferent daca vor mai exista mici incidente.

Daca observi ca timpul pe telefon este exagerat puteti negocia anumite intervale de timp in care copilul se poate bucura de smartphone-ul lui.

2. Riscuri

Din utilizarea telefonului pot aparea efecte precum dependenta de acest dispozitiv, iar acest fapt se observa atunci cand copilul nu poate renunta la telefon nici macar in timpul mesei sau pentru a se pune la somn. Utilizarea telefonului trebuie tinuta asadar sub control de catre parinti intrucat copiii nu realizeaza ce efecte ar putea aduce utilizarea obsesiva, intrucat ei ajung sa o considere o placere si sa refuze renuntarea la ea. 

De asemenea, deteriorarea vederii reprezinta un alt risc cu care se pot confrunta din cauza utilizarii excesive a telefonului.

3. Beneficii

Posibilitatea de a-l monitoriza si a pastra legatura permanent cu cel mic este unul dintre beneficiile pe care i le ofera un smartphone. Si el se va simti in siguranta, constient fiind ca-si poate contacta parintii ori de cate ori are nevoie.

Un alt beneficiu pe care telefonul il ofera este accesul la desene animate, clipuri video interesante sau utilizarea aplicatiilor de creatie. In acest mod, copilul isi poate dezvolta abilitati noi si poate invata lucruri folositoare.  

Accesoriile potrivite pentru telefon

O pereche de casti va fi ideala pentru momentele cand iti doresti sa fie sub supravegherea ta, dar el isi va dori sa vizioneze desenele favorite.

Un alt accesoriu esential va fi husa, aceasta va proteja smartphone-ul de incidentele nedorite, care la copii pot aparea la ordinea zilei. Este indicat sa alegi o husa care sa protejeze telefonul, dar care sa nu-ti incomodeze copilul in manevrarea dispozitivului.

Iar pentru ca el sa-si cunoasca telefonul in orice circumstanta ii poti pesonaliza husa dupa bunul lui plac. Alege huse din piele rezistente si personalizate pentru orice model de telefon.

Printre cele mai dorite telefoane de catre copii se regasesc iphone-urile. Dar se stie cat sunt de predispuse aceste telefoane in privinta spargerii ecranului, asadar indiferent de modelul telefonului alege huse iphone 11 pro personalizate sau iphone xs, ori iphone x.

Asadar un smartphone va influenta copilul in bine sau in rau, in functie de modul in care va fi folosit, dar cu ce ai invatat acum vei putea avea control asupra lui.