Ce este NFC si la ce ne ajuta acesta?

In ultima perioada, tehnologia NFC a devenit din ce in ce mai cunoscuta, mai ales, datorita beneficiilor pe care le detine pentru un utilizator de iPhone sau Android. De aceea, ne-am gandit sa va oferim cateva detalii despre aceasta pentru a o intelege mai bine si pentru a invata cum sa o folosim. 

NFC sau Near Field Communication, in romana, comunicare in camp apropiat, se refera la o legatura wireless ce permite telefoanelor sa transfere anumite documente, fisiere sau alte lucruri, daca sunt apropiate la o distanta mai mica de 10 cm. O tehnologie asemanatoare cu aceasta este si cea folosita pentru plata cu un card bancar contacteless. Ceea ce le diferentiaza este faptul ca prin NFC avem acces la fisiere sau informatii din partea telefonului la care ne contactam, spre deosebire de RFID unde se accepta doar citirea, nu si preluarea informatiilor. 

Ce telefoane au functia NFC?

 Inca de la iPhone 6 regasim aceasta tehnologie in cadrul modelelor Apple. In cazul telefoanelor Android, acestea trebuie sa nu aiba un sistem de operare cu o versiune mai veche de 4.0. 

 Pentru ce folosim NFC?

 Dupa cum v-am spus anterior, tehnologia NFC este folosita pentru transferul de informatii. 

  • NFC pentru fisiere: daca ti-ai achizitionat un nou telefon si contactele din agenda nu sunt salvate pe cartela SIM, atunci aceasta tehnologie iti va fi de folos. Cu o singura atingere, poti transfera instantaneu numerele de telefon. 
  • NFC pentru pagini web: vrei sa imparti o pagina web cu cineva apropiat, rapid si fara sa fii nevoit sa le trimiti un mesaj? Foloseste tehnologia NFC.
  • NFC pentru conectarea la un dispozitiv: NFC poate fi folosit atat pentru conectarea telefonului la televizor, casti, boxe, cat si la masina. 
  • NFC pentru plata cu telefonul: Te-ai gandit vreodata ca telefonul va deveni si portofelul tau virtual? Cu siguranta, nu, insa suntem siguri ca nu regreti aceasta schimbare. 

Puteti conecta telefonul la orice alt dispozitiv care are aceasta functie. Astfel, va puteti conecta la TV pentru a urmari un serial anume, la casti sau la boxe pentru a asculta melodia preferata. Mai mult decat atat, bancile din Romania au introdus acum ceva timp si sistemul de plata cu telefonul ceea ce ne usureaza situatiile in care ne uitam portofelul cu carduri atunci cand mergem la magazin, plus ca evitam sa platim cash, un lucru care nu este recomandat, mai ales acum, in perioada de pandemie. Astfel, telefonul devine un accesoriu obligatoriu pentru fiecare dintre noi. 

Daca ai un telefon ce nu foloseste tehnologia NFC, atunci este momentul potrivit pentru a-ti achizitiona unul nou. Daca esti fan Apple, atunci trebuie sa urmaresti cu atentie noile modele aparute si sa citesti pareri iphone 12. Mai mult decat atat, noi te sustinem indiferent de alegerea facute cu o gama larga de huse personalizate din piele granulata pentru iPhone-ul tau.

MOTIFSIO este un brand de huse care pune accentul pe calitatea produselor si beneficiile acestora. De fiecare data ne propunem sa-ti oferim cele mai calitative huse de telefon pentru ca tu sa te bucuri de 100% protectie. Plus ca husele noastre au un design unic, datorita personalizarii cu foita argintie sau aurie, care va atrage orice privire.